Massage

We hanteren verschillende massagetechnieken om mensen beter te laten bewegen: de klassieke massage, bindweefselmassage, fascietechnieken en triggerpoint behandeling. We gebruiken deze technieken om spierspanning te beïnvloeden, pijn te verminderen, en verklevingen of andere fysiologische veranderingen om te keren. Of we zo het einddoel bereiken of niet, we scheppen wel de voorwaarden om verdere behandeling en herstel mogelijk te maken. Het ligt aan je klacht en de diagnose welke techniek we op een bepaald moment gebruiken.

Fascie is een soort bindweefsel dat in je hele lichaam aanwezig is. Het verbindt de spieren in je lichaam en geeft zo ondersteuning en bescherming. De fascie hoort flexibel en beweeglijk te zijn, maar kan hard en stug worden en dan voor lichamelijke klachten zorgen. Die klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een slechte houding, weinig bewegen of overbelasting.

Aangezien de fascielagen door het hele lichaam liggen, kunnen ze ook door het hele lichaam problemen geven. De rug, nek, armen en schouder zijn de meest voorkomende locaties van fascie klachten. Door middel van myofasciale release technieken ontspannen de fascielagen in het lichaam en kunnen ze weer flexibel en beweeglijk worden.