Onze werkwijze

Afspraak

Als u klachten heeft en een afspraak wilt maken voor beoordeling en behandeling kunt u meestal snel bij onze praktijk terecht.

Intake

Als u bij ons komt voor uw intake zullen we altijd gaan starten met de persoonlijke gegevens. U neemt dus altijd uw legitimatiebewijs en verzekeringskaart mee.  We kijken samen hoe u verzekerd bent, zodat u financieel niet voor verrassingen komt te staan. Daarna, als we de gegevens ingevoerd hebben, gaan we met elkaar een gesprek aan zodat we een analyse kunnen maken over de inhoud van uw klacht(en). De fysiotherapeut stelt een aantal vragen waardoor duidelijk wordt wat de klacht is en waar de oorzaak ligt. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Onderzoek

Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek, waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Diagnose en behandelplan

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan. Ook gemaakt op basis van uw wensen en tijd, wordt er uitgelegd hoe dit er inhoudelijk uit ziet. Daarbij zal geprobeerd worden om de mate van herstel in kaart te brengen in een tijdspad. Zo weet u hoe lang iets kan duren qua herstelperiode, mits u zich houdt aan de voorwaarden voor dit herstel. We proberen altijd in te schatten hoeveel behandelingen een klacht ongeveer mag duren.

Mocht u niet verzekerd zijn voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota van FysioVenhorst via de mail of per post indien gewenst. Als u niet weet hoe u verzekerd bent kunnen we dit altijd samen controleren in ons systeem.